Jaunākā informācija vecākiem par insulīna sūkņa terapiju 2018. gadā bērniem

diabetes-1710296Bērniem ar cukura diabētu no 2018.gada februāra būs pieejami valsts apmaksāti insulīna sūkņi, tā savā preses konferencē paziņoja Veselības ministre Anda Čakša, kura notika 2018. gada 18. janvārī Bērnu slimnīcas bibliotēkā.  Vēl preses konferencē piedalījās Bērnu Slimnīcas endokrinoloģe Una Lauga Tuņina, BKUS valdes locekle Ināra Bluķe un Bērnu slimnīcas Fonda vadītāja Liene Dambiņa ( skat. www.bkus.lv).

2018.gada veselības budžetā iekļauts papildu finansējums 710 000 EUR apmērā ir ļoti ilgi gaidīts un nozīmīgs notikums ģimenēs, kurās bērniem diagnosticēts cukura diabēts. Aptuveni 30% mazo pacientu diabēta ārstēšanā nepieciešams insulīna sūknis, kura iegādes un uzturēšanas izmaksas līdz šim nācās segt pašai ģimenei vai arī apmaksāt ar Bērnu slimnīcas fonda palīdzību, tagad to apmaksās valsts.

Aprēķināts, ka piešķirtais finansējums varētu pietikt aptuveni 2 gadiem. Lai nepieciešamības gadījumā mazais pacients saņemtu insulīna sūkni, ir jāvēršas pie Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcas speciālistiem tāpat kā līdz šim, kuri nosaka terapijas veidu cukura diabēta pacientam un arī novērtē, vai nepieciešams insulīna sūknis.

Bērnu slimnīca aicina cukura diabēta pacientu vecākus sākot no 1.februāra, darba dienās no plkst. 9:00 -17:00 sazināties ar poliklīniku (tālr.nr. 67064447 vai 25680090), lai uzskaitē esošajam bērnam izrakstītu recepti insulīna sūkņa katetru un rezervuāru saņemšanai.

Pēc receptes saņemšanas Bērnu slimnīcā vienreizlietojamos materiālus insulīna ievades sistēmām varēs saņemt SIA “R.A.L.” Brīvības ielā 85, (tālrunis informācijai 67316372).

Atbilstoši Slimnīcas veiktajam iepirkumam Medtronic ražotajiem sūkņiem vienreizlietojamos piederumus nodrošinās SIA “R.A.L”.

Ja jums ir jautājumi par insulīna sūkņu sadali un tālāko naudas izmantošanas plānu, lūdzam sazināties ar Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcu t.67064470  pie sekretāres saziņai ar Bluķes kundzi.

Ināra Pužule LBJDB valdes priekšsēdētāja